torsdag den 24. september 2015

Cirkus, gøgl og akrobatik d. 24/10

Idag startede vi ud med at prøve at balancere et papir på panden, armen og låret. Så gik vi i grupper på 3, udvalgte et "offer" og krøllede alle vores papirer sammen. Vi placerede vores papirer rundt omkring på "offeret". offeret skulle nu gå, uden at tabe papirkuglerne. Denne øvelse gik på tur, så alle prøvede at være offer. Derefter skulle vi anskaffe os en bold eller ærtepude hver. Så lavede vi indledende øvelser til at jonglere. Vi lavede øvelser med den ene bold som f.eks. kaste bolden fra hånd til hånd (side til side) eller op og ned (også nedefra og op). Derefter skulle vi tage 2 bolde og kaste dem indefra og op i luften, og gribe dem derefter. Så gik vi sammen 2 og 2, og skulle stå tæt sammen, med den ene arm rundt om den anden person. Den arm der var "fri" skulle man bruge til at kaste og gribe/modtage bolden fra ens makkers frie arm.



Efter dette prøvede vi at tage 3 bolde/ærteposer og kaste med for os selv. Samme teknik som før, indefra og op i luften. Til at starte med skulle vi prøve at få den 3. bold ud af hånden, hvor man ikke nødvendigvis skulle gribe den. Det var for at få fornemmelsen af at bolden skulle forlade hånden.
Efter vi havde jongleret i et stykke tid skulle vi i gang med nogle forskellige stationer.

1. Hulahop - både som normalt og som tøndebånd rundt om armene, benene, hovedet, eller hvad man nu kunne finde på..

2. Speedcup - 12 kopper, hvor 10 af dem er opstillet som en pyramide. De 2 sidste kopper står på hver sin side af pyramiden. Man skal nu samle alle de 10 kopper, i de to kopper på siden, og bygge pyramiden op igen, på kortest tid.

3. Djævlespillet - du har to gummiagtige pinde til at styre den tredje pind (som er lavet af træ). Man skal holde træpinden kørende ved at slå de gule pinde imellem hinanden. (evt. google det).

4. Forskellige jonglerings gøgl - Jonglering med bolde/ærteposer, tørklæder, træ"bat",  fodbolde på fødderne osv.

5. Smidighed - via. en stor tændstiksæske, og to små (en på højkant og en på langkant) stilles de tre æsker op. Aftesteren sidder på alle fire og er en armslængde fra de opstillede tændstiksæsker. Man skal nu prøve at nå æskerne med næsen, uden at vælte dem.

6. Grib mønterne - Placér en eller flere mønter på albuen. Vend armen og grib mønten inden den rammer jorden.

7. Djævlespillet Diablo - to pinde med en snor imellem og diabloen kører på snoren. Prøv at kast diabloen op i luften og grib den på snoren igen.

8. Flyvende tallerken på pind - Placér plastik tallerkenen på pinden og drej den rundt. Drej pinden rundt og få tallerknen til at snurre rundt.

9. Bartendertrickket - placer "ølbrikken" så den er halvt ud over bordet. slå brikken op i luften med bagsiden af hånden, og grib den i luften.

Efter vi havde været nogle af stationerne lavede vi nogle par-øvelser:
Sig "goddag" til din makker, gå helt tæt på, hold grebet i hænderne og sæt dig på din makkers lår (makkeren sidder på dine lår), og op igen.

Stil jer overfor hinanden med fødderne tæt. stræk armene og stå i den position. (variationer: 1. gå ned med strakte arme og op. 2. Giv slip med en af armene og vend siden til. 3. vend den anden side til og vend den anden side til).

Den ene makker sidder på en skammel. Den anden stiller sig op på lårene af den siddende makker. Når makkeren står op og har fået balancen, strækker de begge armene (som de holder i) og læner sig bagud. I udvidelsen kan den siddene person rejse sig op, så man står med makkeren på lårene.

Den ene makker sidder ned på en skammel. Den anden placerer sit hoved imellem den siddende makkers knæ, så skulderne støtter på knæene. Der laves nu hovedstand. Makkeren rejser sig op.

Den ene ligger på alle fire. Makkeren holder armene under den liggende makker og holder dem rundt om maven og stramt op mod siden. Der laves nu hovedstand med balance moment.

Efterfølgende skulle vi lave akrobatik i grupper på 3-4 stykker. Vi skulle først lave selvopfundne øvelser, og derefter fik vi nogle papirer med øvelser vi kunne få inspiration fra.
Her er hvad min gruppe fandt frem til:



















Kig evt. i idrætmappen for at se billederne bedre :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar